Splošni pogoji

Ti pogoji določajo pravice in obveznosti lastnika spletnega mesta in njegovih uporabnikov. Prosimo, natančno preberite pogoje. Z vstopom na www.bernix.si uporabniki potrjujejo, da so s pogoji seznanjeni, z njimi soglašajo in jih njihove določbe zavezujejo. Splošni pogoji uporabe veljajo za celotno spletno mesto www.bernix.si. Lastnik spletnega mesta si bo prizadeval, da bo spletno mesto delovalo nemoteno in da bo v primeru nedelovanja oziroma izpada le-ta začel delovati v najkrajšem možnem času. Lastnik strani ne odgovarja za nedelovanje, če je le-ta posledica višje sile ali dejanj tretjega, ki jih ni bilo mogoče pričakovati, se njegovim posledicam izogniti ali jih odstraniti. Lastnik strani si bo prizadeval, da bodo podatki objavljeni na spletnem mestu www.bernix.si točni. Lastnik strani ne prevzema odgovornosti za napake ali opustitve v vsebini spletnega mesta, hkrati pa si pridržuje pravico, da spreminja, dopolnjuje in posodablja funkcionalnost in vsebine na spletnem mestu. Lastnik strani lahko pogoje uporabe spreminja. Spremembe začnejo veljati in so za uporabnike zavezujoči z naslednjim dnem po objavi na spletnem mestu www.bernix.si. Lastnik se bo potrudil obvestiti vse uporabnike o spremembi splošnih pogojev.

Podatki spletne strani:

BERNIX FURNITURE DESIGN, EKATERINA BERNIK S.P.
Zupanova ulica 1, 1000 Ljubljana, Slovenija
Davčna št. 74347373
Matična številka: 8358443000
TRR: IBAN SI56 6100 0002 1172 537 (DELAVSKA HRANILNICA d.d.)
T: +386 41 955 612
E: info@bernix.si

Zaščita zasebnosti

Lastnik spletnega mesta se zaveda, da sta zaščita zasebnosti in osebnih podatkov zelo pomembna. Pri kreiranju uporabniškega računa na www.bernix.si je potreben vpis vseh zahtevanih podatkov. Uporabnik je dolžan skrbeti za pravilnost in natančnost podatkov. Za dostop do svojih podatkov morajo uporabniki v sistemu za prijavo vnesti pravilno uporabniško ime in geslo. Za varovanje in upravljanje s temi podatki je lastnik spletnega mesta zagotovil ustrezen nadzor. Lastnik spletnega mesta bo varoval zasebnost uporabnikov, podatke bo uporabljal v skladu z veljavno zakonodajo in Pravilnikom o varovanju zasebnih podatkov. Vsi podatki uporabnikov so shranjeni v varovanih strežnikih v nadzorovanih objektih.

Piškotki

Spletno mesto uporablja samo piškotke nujno potrebne za delovanje spletne trgovine. Vse informacije shranjene v piškotkih bodo uporabljene v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Več o piškotkih >>

Omejitev odgovornosti

Uporabnik je odgovoren za vse dejavnosti, opravljene z uporabo njegovega uporabniškega računa. Ob vsaki nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je do tovrstnega dostopa prišlo, mora o tem nemudoma obvestiti lastnika spletnega mesta www.bernix.si. Lastnik spletnega mesta ni odgovoren za kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi jo utrpel uporabnik zaradi nepooblaščene uporabe njegovega računa in gesla. Uporabnik se zaveže,  da bo spletno mesto www.bernix.si uporabljal v skladu s temi pogoji uporabe, zagotavljal tajnost gesla ter upošteval pravila in obvestila objavljena na spletnem mestu. Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu se lastnosti izdelkov, njihova razpoložljivost in cena lahko spremenijo, da ponudniku ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo stranka obveščena o spremembah in mu bo omogočila, da prekliče naročilo ali nadomesti naročen izdelek.

Nezakonita ali prepovedana uporaba

Uporabnik ne sme poizkušati pridobiti si nepooblaščenega dostopa do spletnega mesta www.bernix.si, računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o kateremkoli drugem uporabniku.

Zbiranje osebnih podatkov

Ob odprtju uporabniškega računa v spletnem mestu www.bernix.si, se od uporabnika zahtevajo določeni podatki, ki bodo shranjeni v njegovem uporabniškem računu, prav tako pa ta lahko vsebuje tudi podatke, katerih vnos ni obvezen in jih uporabnik vnese, če to sam želi. Svoje podatke lahko ureja in spreminja s prijavo. Lastnik spletnega mesta v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zagotavlja, da bo osebne podatke uporabnikov uporabljal za upravljanje in vzdrževanje njihovega računa ter omogočanje storitev spletnega mesta www.bernix.si.

Kodeks ravnanja po ZEPT

BERNIX FURNITURE DESIGN, EKATERINA BERNIK S.P. posluje v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi. Več informacij o ZEPT lahko najdete na spletnih straneh Uradnega lista Republike Slovenije.

Način poslovanja spletne trgovine BERNIX furniture design

V BERNIX furniture design so izdelki narejeni po naročilu. Vsak izdelek BERNIX je ročno izdelan po naročilu stranke. Vsaki stranki posebej želimo izdelati edinstven, ročno izdelan kos pohištva, z veliko pozornostjo do detajlov in kakovosti. Celoten proizvodni postopek od naročila traja  4-5 tednov. Pri uporabi lakiranja (posebna zaščita marmorja), proizvodnja traja 4-7 tednov. Naši izdelki so skrbno zapakirani v zaščitno embalažo, posebej zasnovano za zaščito izdelkov pred poškodbami med dostavo. Na vsaki embalaži so varnostni simboli za skrben in varen transport, ki omogočajo da paket prispe do stranke nepoškodovan.

Nekateri naši izdelki so lahko tudi na zalogi, ti bodo ustrezno označeni na spletnem mestu. Za naročila večjih količin izdelkov lahko BERNIX furniture design nudi določen popust, zato se obrnite na nas na info@bernix.si.

Potrditev o naročilu

Potrdilo o opravljenem naročilu, boste prejeli na svoj email naslov, takoj po opravljenem naročilu. Na potrdilu bodo navedeni vsi podatki o naročilu ter vsi potrebni podatki za izvedbo plačila. Če po opravljenem naročilu ne prejmete tega sporočila, se takoj obrnite na naš email naslov info@bernix.si ali nas pokličite, da bomo lahko raziskali in potrdili, da je vaše naročilo uspešno.

Plačilo

Bernix  Furniture Design deluje po principu 100% predplačila ob naročilu.

V spletni trgovini www.bernix.si lahko plačujete na naslednje načine:

  • plačilo po predračunu (s položnico ali elektronsko banko)
  • plačilo preko PayPal (sprejemamo vse kreditne kartice, debetne kartice, PayPal, PayPal credit)

Plačilo po predračunu

Ob uspešno opravljenem naročilu izdelka, boste na vaš email prejeli potrdilo o naročilu, na katerem bodo vsi podatki o naročilu ter podatki o nakazilu. Naročen izdelek lahko plačate preko nakazila na naš TRR s položnico ali preko elektronske banke. Z izdelavo izdelka bomo začeli takoj po prejemu nakazila celotne kupnine na naš TRR. Postopek nam lahko pomagate pospešiti tako, da nam po izvedbi plačila posredujete dokazilo o plačilu na naš elektronski naslov info@bernix.si

Plačilo preko PayPal

Po uspešno opravljenem naročilu izdelka, se celoten znesek nakaže na naš TRR račun preko PayPal sistema. Sprejemamo vse kreditne kartice, debetne kartice, PayPal, PayPal credit. Z izdelavo izdelka bomo začeli takoj po prejemu nakazila celotne kupnine na naš TRR.

Cene

Vse cene so določene v EUR. Bernix furniture design je registriran kot samostojni podjetnik (S.P.) in trenutno ni davčni zavezanec za obračun DDV po 1.točki 94.člena ZDDV-1, zato našim izdelkom ni treba zaračunati DDV. Bernix furniture design si pridržuje pravico da lahko cene brez predhodnega obvestila spremeni. Vsakršne spremembe cen bodo prikazane ob naročilu.

Dostava

Dostavljamo v naslednje države: Slovenija, Avstrija, Hrvaška, Nemčija, Italija, Češka, Madžarska, Srbija, Slovaška, Belgija, Bolgarija, Francija, Velika Britanija, Nizozemska, Poljska, Romunija, Danska, Finska, Grčija, Irska, Latvija, Litva , Španija, Švedska, Švica, Norveška, Turčija, Republika Makedonija, Ruska federacija, Belorusija, Ukrajina, Izrael, Islandija, Gruzija, Albanija, Kanada, Združene države Amerike, Mehika. Za ostale države nam pišite na info@bernix.si

Čas izdelave pohištva traja 4-5 tednov ali 4-7 tednov v primeru lakiranja. Dostava traja od 1 do 7 dni po vsej Evropi.  Za ostale države vas lahko obvestimo v skladu z vašo zahtevo, zato nam pišite na info@bernix.si. Če je izdelek na zalogi, ga lahko prejmete že v roku enega tedna.

Naši izdelki so skrbno zapakirani v zaščitno embalažo, posebej zasnovano za zaščito izdelkov pred poškodbami med dostavo. Na vsaki embalaži so varnostni simboli za skrben in varen transport, ki omogočajo da paket prispe do stranke nepoškodovan.

Kadar je naročilo dano za dostavo, kupca obvestimo in mu zagotovimo sledilno številko, s katero lahko sledi pošiljki. Pošiljko lahko sprejmejo samo osebe, ki so polnoletne oziroma stare 18 let.

Garancija

V skladu z zakonom BERNIX furniture design daje 1 leto garancije za vse izdelke. Priporočamo vam, da pred uporabo previdno pregledate vse prejete izdelke. Pogoji za uveljavljanje garancije so:

  • izdelek je potrebno sestaviti v skladu s priloženimi navodili za sestavo in namestitev pohištva,
  • izdelek je treba uporabljati izključno za predvideni namen in vzdrževati v skladu z navodili za nego izdelka(navodila so priložena ob računu in garanciji),
  • garancija velja za pomanjkljivosti pri kakovosti izdelka, nastale v proizvodnji, prodaji ali prevozu blaga.

Kupec izgubi pravico do garancije v naslednjih primerih:

  • če niso bila upoštevana navodila za montažo in če izdelka ne vzdržuje v skladu s pravili o uporabi;
  • če niso bila upoštevana navodila za nego izdelkov;
  • če je blago poškodovano po strankini krivdi;
  • če je pohištvo poškodovano zaradi višje sile.

Vračilo izdelkov

V primeru, da pride izdelek poškodovan ali okvarjen, nam pošljite fotografije škode in nas takoj obvestite o morebitni reklamaciji na info@bernix.si. V primeru poškodovanega izdelka se izvede postopek reklamacije, krili bomo stroške vrnitve izdelka in vam poslali nov izdelek. Če se odločite, da ne želite več zamenjave, boste prejeli celotno plačano vrednost nazaj.

Stranka ima pravico vrniti izdelek v 14 dneh po dobavi, pod pogojem, da  je izdelek vrnjen v originalni, neodprti embalaži in v prodajni obliki. Izdelek mora biti v enakem stanju, kot ste ga prejeli. Stroški pošiljanja se ne povrnejo, razen poškodovanih ali okvarjenih izdelkov.

Upoštevajte, da ne moremo sprejeti vračil izdelkov, ki so bili poškodovani zaradi običajne obrabe (vključno z nepravilno uporabo). Če želite vrniti izdelek, se najprej obrnite na nas, da boste prejeli dovoljenje za vrnitev.

Navedeni pogoji poslovanja in dostave veljajo za področje Slovenije in EU.