V novozgrajeni Soseski Jurčkova 96, smo za mlado družino oblikovali interier modernega 4-sobnega stanovanja. Sosesko odlikuje sodobna arhitektura osmih vila blokov oblikovanih v mehkih linijah, s poudarkom na svetlih in prostornih stanovanjih z velikimi terasami. Sosesko povezuje vmesno notranje zeleno dvorišče, ki nudi prijetno prebivanje prostega časa za druženje in igro. Soseska Jurčkova 96 leži v južnem predelu Ljubljane na Rudniku in je hkrati super izhodišče za rekreacijo in stik z naravo, zraven se nahaja PST, Barje in Golovec.

Stanovanje se nahaja v najvišji etaži in nudi izjemen pogled proti Barju. Stanovanje zajema predprostor, glavno spalnico z ločeno kopalnico, dve otroški sobi z ločeno kopalnico, utility, shrambo in prostoren dnevno bivalni prostor, ki združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo v skupen odprt prostor, ki se hkrati povezuje z velikim pokritim balkonom. Sama funkcionalna zasnova prostora, nam je omogočila svobodo pri oblikovanju notranjih prostorov.

Pri zasnovi smo želeli izpostaviti povezavo med različnimi stenskimi oblogami, ki se medsebojno povezujejo v celoto. Koncept zasnove interierja je ”igra kubusov”, ki se medsebojno povezujejo z različnim izborom naravnih materialov in dajejo prostoru dinamiko.

Tako smo v bivalnem prostoru oblikovali igro različnih kubusov ”belega kubusa” v predprostoru, ”lesenega kubusa” ki deluje kot stenska obloga shrambe in utilitija ter ”modrim kubusom” kuhinje, skozi katerega vstopamo v glavno spalnico. Kubuse medsebojno povezujejo ogledala, katera ustvarijo učinek iluzije in še večje globine kubusov in prostora.

Skozi celotno stanovanje poteka naravni beljen hrastov parket, ki daje prostoru toplino. V interierju prevladuje preplet bele in sive barve v kombinaciji naravnega hrastovega lesa,  izrazite globoke modre barve in bele keramaike v imitaciji naravnega kamna, s poudarkom na črnih in medeninastih detajlih. Dodaten kontrast v prostoru ustvarita še ”kubus kuhinjskega otoka” in ”kubus za TV” iz veliko formatne keramike v imitaciji naravnega kamna.

Velik izziv pri oblikovanju je bila tudi želja naročnika po umestitvi dragocenega piana v bivalni prostor. Piano smo umestili ob glavno steno v dnevnem prostoru in ga izpostavili na način, da smo za njim predvideli leseno oblogo, ki se povezuje z belim kubusom s televizijo.

Spuščen strop v dnevni sobi je oblikovan iz dveh večjih kvadratov z nadsvetlobo, ki poudarita dnevni prostor, ter povežeta jedilnico s kuhinjo z lepo ambientalno svetlobo. Stanovanje je prostorno, dinamično in svetlo, kot nalašč za sodobno urbano bivanje mlade družine.

AVTORJI

BORUT BERNIK
EKATERINA BERNIK

LOKACIJA

LJUBLJANA, JURČKOVA CESTA, SLOVENIJA

KVADRATURA

130 m2

STATUS

Realizirano

TIP

NOTRANJE OBLIKOVANJE
3D VIZUALIZACIJE

LETO

2021

MIZARSKA DELA

Kuhinje Nemec

FOTOGRAFIJA

Žiga Lovšin

Related projects