V novozgrajeni Soseski Jurčkova 96, smo za mlado družino oblikovali interier modernega 4-sobnega stanovanja. Sosesko odlikuje sodobna arhitektura osmih vila blokov oblikovanih v mehkih linijah, s poudarkom na svetlih in prostornih stanovanjih z velikimi terasami. Sosesko povezuje vmesno notranje zeleno dvorišče, ki nudi prijetno prebivanje prostega časa za druženje in igro. Soseska Jurčkova 96 leži v južnem predelu Ljubljane na Rudniku in je hkrati super izhodišče za rekreacijo in stik z naravo, zraven se nahaja PST, Barje in Golovec.

Stanovanje se nahaja v najvišji etaži in nudi izjemen pogled proti Barju. Stanovanje zajema predprostor, glavno spalnico z ločeno kopalnico, dve otroški sobi z ločeno kopalnico, utility, shrambo in prostoren dnevno bivalni prostor, ki združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo v skupen odprt prostor, ki se hkrati povezuje z velikim pokritim balkonom. Sama funkcionalna zasnova prostora, nam je omogočila svobodo pri oblikovanju notranjih prostorov.

Skozi celotno stanovanje poteka naravni beljen hrastov parket, ki daje prostoru toplino. V interierju prevladuje preplet bele in sive barve v kombinaciji naravnega hrastovega lesa,  izrazite globoke modre barve in belega naravnega kamna, s poudarkom na črnih in medeninastih detajlih.

Koncept zasnove interjerja je igra kubusov, ki se medsebojno povezujejo z različnim izborom naravnih materialov in dajejo prostoru dinamiko.

Pri zasnovi smo želeli izpostaviti povezavo med različnimi stenskimi oblogami, ki se medsebojno povezujejo v celoto. Tako smo v bivalnem prostoru oblikovali igro različnih volumnov, belega kubusa v predprostoru, lesenega kubusa, ki deluje kot stenska obloga shrambe in utilitija ter modrim kubusom kuhinje. Kubuse medsebojno povezujejo ogledala, katera ustvarijo učinek iluzije in še večje globine prostora. Dodaten kontrast v prostoru ustvarita še kubus kuhinjskega otoka in kubus na TV steni iz belega naravnega kamna.

Velik izziv pri oblikovanju je bila tudi želja naročnika po umestitvi dragocenega piana v bivalni prostor.

Piano smo umestili ob glavno steno v dnevnem prostoru in ga izpostavili na način, da smo za njim predvideli leseno oblogo, ki se povezuje v kubus iz naravnega kamna s televizijo.

Spuščen strop v dnevni sobi je oblikovan iz dveh večjih kvadratov z nadsvetlobo, ki poudarita dnevni prostor, ter povežeta jedilnico s kuhinjo z lepo ambientalno svetlobo. Stanovanje je prostorno, dinamično in svetlo.

AVTORJI

BORUT BERNIK
EKATERINA BERNIK

LOKACIJA

LJUBLJANA, JURČKOVA CESTA, SLOVENIJA

KVADRATURA

130 m2

TIP

NOTRANJE OBLIKOVANJE
3D VIZUALIZACIJE

LETO

2021