imm cologne 2019

Kateri so najnovejši trendi v oblikovanju interjerjev in pohištva leta 2019?

Kje obiskati vse najnovejše trende v notranji opremi? Odgovor je – seveda imm cologne, mednarodni sejem pohištva in interjerja, ki poteka vsako leto v Kölnu.

Opremljanje vašega doma ni le okraševanje vašega interjerja, temveč ustvarja poseben značaj in slog. Kako opremljate in združujete vse detajle vaše notranje opreme, lahko pove veliko o vaši osebnosti. Veliko časa preživimo doma, kjer svoje življenje delimo s tistimi, ki jih imamo radi, kjer najdemo svoj mir in zavetje pred vsemi težavami, s katerimi se srečujemo vsak dan. Zato je urejanje prostora okoli nas zelo pomembna naloga, da se na koncu vsakič, ko pridemo domov, počutimo sproščeno in varno ter da pridobimo ustrezno energijo, za nove vsakodnevne podvige.

Sprehodite se po velikih dvoranah sejma in najdite široko paleto različnih sedežnih elementov, kuhinj, miz, omar in ostalega pohištva za vaš dom. Vsak proizvajalec pohištva poskuša pokazati najboljše kose svojega pohištva v inovativno oblikovanih razstavnih prostorih, ki pritegnejo veliko pozornost obiskovalcev. Tako lahko naletite na razstavljeno novo kolekcijo postelj, ki se nahajajo v pravem gozdu, v eni od razstavnih dvoran lahko zasledite tudi odprte kuhinje, kjer le v nekaj minutah pripravijo okusne dobrote.

Na sejmu pohištva v Kölnu je bilo predlaganih veliko idej za urejanje notranjosti. Iz klasične sive s kombinacijo toplih detajlov iz kovine, predvsem medenine in zlata ter svetlih kombinacijah različnih barv, kot so globoko zelena in optimistična rumena.

V interjerjih in oblikovanju pohištva lahko najdete čiste linije in simetrične oblike, ki so predstavljene predvsem v temnih, elegantnih variantah. Popularna je kombinacija modre in zelene barve z zlato in medeninastimi detajli. Po drugi strani pa je bila široka paleta interjerjev v svetlih barvah, kot so bež in svetlo sive barve, ki so se večinoma nanašale na kuhinje in spalnice.

Ekstremno priljubljene so modularne in več funkcijske kompozicije v pohištvu: sedežne garniture, ki jih lahko modularno sestavljate glede na vaše počutje, potrebe in razpoložljiv prostor. Tudi različne kavne mizice, ki ji modularno združujete ali uporabljate le kot samostojen element. Modularno pohištvo, daje prostoru poseben čar, saj  lahko  elemente premikate poljubno in jih uporabljate za različne namene.

Kar na sejmu ne moremo spregledati so to elementi osvetlitve. Neverjetne oblike, dimenzije, pravilna osvetlitev ustvarjajo čudovit ambient ter končni izgled katerega koli prostora. Detajli na svetilkah naredijo svojo obliko. Proizvajalci na sejmu pohištva predlagajo široko paleto različnih oblik svetilk: pametne svetilke, veličastni viseči lestenci, steklene svetilke v obliki mehurčkov, polic, vaz in v drugih drznih oblikah.

Zelo priljubljene in moderne so tudi nizke omare oziroma tako imenovani ”sideboards”, ki se vračajo iz preteklosti. Izdelani so  v kombinacijah visoko kakovostnega lesa, keramike, kamna, stekla in kovinskega podnožja. Predstavljeni so bili v različnih variacijah in dimenzijah.

Najnovejši trendi na področju materialov so les, kovina in steklo. Naravni marmor postaja tudi vse večji trend, saj ni več klasičen in se ga vse pogosteje uporablja pri oblikovanju kavnih mizic, jedilnih mizah, nizkih omarah in različnimi manjšimi dekoracijami. Omeniti pa je treba, da trend še vedno temelji na naravnem lesu, kot so hrast in brest, ki dobro delujeta na zdravje ljudi in sta že vrsto let modno in stilsko oblikovana pri pohištvu.

Obisk takšnega sejma je odlična izkušnja, spoznate najnovejše trende v oblikovanju notranjosti in pohištva, kjer imate edinstveno priložnost za spoznavanje ljudi, ki stojijo za blagovnimi znamkami, kot so znani oblikovalci in ustvarjalci. Druga dobra točka pa je, da boste tukaj pridobili veliko novih idej za spremembo v vašem domu, ter navdih pri oblikovanju in novih idejah če ste arhitekt ali notranji oblikovalec.

BERNIX furniture design

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja